fbpx

Procurorul general anunță că vor avea loc demisii după controalele efectuate la PA și PCCOCS: „Situația nu este prea plăcută”

Procurorul general Alexandr Stoianoglo susține că rezultatele controalelor efectuate la Procuratura Anticorupție (PA) și Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) vor fi făcute publice până la sfârșitul acestei săptămâni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Verificările s-au terminat. Acum noi generalizăm situația și la sfârșitul săptămânii vom veni cu informații”, a precizat Stoianoglo.

Șeful PG s-a arătat convins de faptul că, urmare a controalelor desfășurate în vederea evaluării activității celor două procuraturi specializate, vor urma demisii.

„Este prematur să dau nume. Cu regret, situația în procuratură și în țară nu este prea plăcută”, a conchis Stoianoglo.

Amintim că, la 9 decembrie 2019, procurorul general a dispus efectuarea controalelor la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale pe toate dimensiunile de competență, începând cu anul 2016 și până în prezent.

În aceeași zi, Stoianoglo a anunțat suspendarea lui Viorel Morari din funcția de șef al PA și delegarea acestuia la PG, dar și suspendarea din funcție a șefului interimar al PCCOCS, Dorin Compan, care a revenit la PA.

Articole asemănătoare

Back to top button