fbpx

Procuratura Anticorupție, despre site-ul lansat de Dodon: „Denotă o strategie de spălare la față”

Procuratura Anticorupție (PA) a venit cu o reacție după lansarea site-ului fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon. Potrivit procurorilor, caracterul acestei acțiuni este unul total politic și are ca și scop să discrediteze autoritatea justiției.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„De asemenea, denotă o strategie de „spălare la față” în mod public și de-a pune presiune pe martori, precum și pe instanța de judecată,” se arată în nota informativă emisă de PA.

Totodată, instituția consideră ca fiind incompletă informația plasată pe site și confirmă că la dosar există și alte materiale care susțin acuzarea.

Astfel, Procuratura Anticorupție consideră că actul justiției trebuie să aibă loc în sala de judecată, sub lupa riguroasă a legii și trebuie să poarte un caracter obiectiv, departe de intențiile populiste și politice.

„PA va urmări felul în care vor decurge lucrurile și va reacționa în măsura în care va considera că este afectată autoritatea și credibilitatea justiției,” au conchis procurorii.

Menționăm că ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, anunță marți, 6 decembrie, că a lansat un site unde a publicat „informațiile cu privire la toate dosarele penale deschise împotriva mea, la comanda regimului Maiei Sandu”.

Articole asemănătoare

Back to top button