fbpx

#PrimaDată. Pot fi o adevărată provocare, însă necesari. Ce trebuie să știi când porți prima dată ochelari sau lentile de vedere?

Statul cu orele la laptop sau telefon, dar și transmiterea ereditară, ne poate influența într-un mod stilul de viață, în ceea ce ține vederea. În acest caz, în afară de operațiile care ar putea fi riscante, ochelarii și lentilele de vedere sunt primul nostru ajutor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

S-ar putea ca o vizită la medicul oculist să te anunțe că trebuie să-ți cumperi o pereche de ochelari sau lentile, pentru că ai putea avea miopie (imposibilitatea de a vedea bine obiectele din depărtare) sau hipermetropie (imposibilitatea de a vedea obiectele din apropiere), așă că ZUGO a decis să te ajute să te pregătești corect de experiența ce te așteaptă și schimbarea pe care o vei face.

Alegerea ochelarilor de vedere poate fi o adevărată provocare. În momentul în care trebuie să ne alegem o pereche de ochelari există o mulţime de aspecte de care trebuie să ţinem cont, de la partea estetică până la cea funcţională.

– Primul pas, fără de care nu se recomandă sub nicio formă purtarea ochelarilor, este consultaţia oftalmologică. Ea se poate realiza numai de către un medic oftalmolog sau de către un optometrist.

– Alege cu atenție locul de unde cumperi ochelarii și tipul ochelarilor. Ochelarii se cumpără dintr-un magazin de specialitate, iar ochelarii „standard”, vânduţi la colţ de stradă de către persoanele neautorizate, oferite la un preţ substanţial mai mic, nu pot fi catalogaţi ca fiind dispozitive medicale.

– Cu privire la materialul lentilei, se poate opta pentru sticlă care oferă cea mai bună claritate, însă riscurile de a se sparge sunt mari. Lentilele din plastic sunt rezistente la spargere şi oferă o claritate bună, iar lentilele din policarbonat sunt cele mai rezistente, însă claritatea oferită nu este la fel de bună.

După ce îți vei alege ochelarii, vor fi unii factori care te-ar putea deranja, printre aceștia sunt:

– Iarna, când trebuie să intri de la frig într-un loc unde este cald, ți se aburesc ochelarii;

– Tot timpul trebuie să ai la tine o cârpiță cu care să îți ștergi ochelarii;

– Trebuie tot timpul să îi ridici de pe nas, pentru a fi la nivel cu locul în care te uiți;

– Imediat cum ai ieșit de la oftalmolog, ți se zgârie ochelarii, de aceea bine ar fi să ai o husă special pentru ei;

– Lumea curioasă te poate face să te jenezi, însă tu trebuie să știi că ochelarii pot fi și un accesoriu pentru stil, nu doar pentru sănătate.

Și dacă tot e vorba de acele emoții și senzații pe care le ai prima dată când porți ochelari sau lentile de vedere, ZUGO a întrebat cum a fost această experiență pentru unele persoane.

„Prima dată am aflat că trebuie să port ochelari în clasa I. A fost interesant, dar știam că am o responsabilitate extraordinară. Mi s-a explicat regulamentul îngrijirii corecte, cu toate acestea, mai aveam frica de a fi diferită. Ca orice copil mic și complexat, gândeam că voi fi neglijată de prieteni. O mie de gânduri și toate departe de a fi bune. Unica rază erau complimentele pe care le primeam: „îți stă bine”, „nu va dura mult”. Mă consolam cu gândul că nu eram nevoită să-i port permanent, doar la citire, scriere. Cu ajutorul lor, am citit km de cărți fără a-mi obosi ochii”, zice Victoria Galbur.

„Îmi doream tare mult să port ochelari. Am observat într-o zi că nu văd clar ce se scrie de departe și i-am zis mamei să mergem la medic. Am făcut consultație și, spre fericirea mea, medicul mi-a recomandat ochelari. Îmi plac oamenii cu ochelari și de mine în oglindă. Acest accesoriu face parte și din sănătate și din stil. Am primit multe complimente, purtând ochelari și niciodată nu m-am simțit diferită de ceilalți. Ochelarii sunt o picătură de stil a unei persoane, de aceea trebuie aleși cu grijă. Ei trebuie să fie în folosul și nu în detrimentul celui/celei care îi poartă”, a spus Aneta Popov pentru ZUGO.

„Am început să port lentile de vedere după sfatul medicului. Erau atât de fine încât îmi era frică să le aplic. Primele secunde am simțit un pic disconfort, pană ochii s-au adaptat cu ele. Pentru mine acest lucru mereu a fost o greutate, fiindcă trebuie în fiecare dimineață să le aplic şi seara să le scot, iar uneori adormeam şi uitam de acest lucru”, povestește Cătălina Ceban.

 

„Prima dată mi-a trebuit jumătate de oră pentru ca să le pun pe fiecare în parte. Aveam frică că nu le pun cum trebuie şi acuş ceva o să se întâmple, am avut și iritații, deoarece a adormit cu ele, însă am fost complimentată de pritenii care știau că port mereu ochelari”, ne mărturisește Mariana Nistor.

ZUGO îți urează să ai grijă de sănătatea ta!

Articole asemănătoare

Back to top button