fbpx

Prima reacție a Maiei Sandu după afișarea primelor rezultate: Alegerile au arătat că oamenii cred în democrație

La câteva ore după afișarea primelor rezultate ale turului 2, care o arată, deocamdată, învingătoare a alegerilor prezidențiale, Maia Sandu a venit cu o primă reacție, menționând, că e devreme să comenteze rezultatele preliminare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totuși, candidata PAS a ținut să le mulțumească alegătorilor pentru implicare, în mod special referindu-se la Diasporă, care a făcut un „un efort enorm pentru a merge la vot”.

„Le mulțumesc tuturor pentru că cred în votul lor și țin la Moldova și la oamenii din Republica Moldova”, a declarat Maia Sandu într-o intervenție pentru TV8.

Lidera PAS a mai afirmat că scrutinul prezidențial a oferit câteva lecții în legătură cu desfășurarea alegerilor peste hotarele țării, menționând că autoritățile trebuie să depună eforturi în vederea soluționării problemelor cu care s-au confruntat.

„Am documentat foarte multe abuzuri și vom veni cu soluții pentru fiecare în parte. Statul la cozi este un lucru inacceptabil. Statul trebuie să asigure drept de vot tuturor cetățenilor oriunde se află”, a adăugat Maia Sandu.

Menționăm că, după procesarea a circa 95% din procesele verbale, Maia Sandu câștigă alegerile prezidențiale în fața lui Igor Dodon cu o diferență de peste 4%, fără a fi luate în calcul voturile din Diasporă, unde lidera PAS se bucură de un nivel înalt de încredere.

VEZI ȘI:
grafic, live | Rezultatele votării la nivel național. Maia Sandu îl învinge pe Igor Dodon, după numărarea a peste 90% din voturi

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button