fbpx

Președinția susține că Maia Sandu nu a primit premiul bănesc în valoare de 30 de mii de euro

La cererea Președinției, CNA urmează să decidă dacă Maia Sandu poate intra în posesia a 30 de mii de euro. Banii sunt parte a premiului „Timișoara pentru Valori Europene”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Pentru a clarifica orice suspiciune, instituția prezidențială a trimis un demers către CNA ca să ne ofere un răspuns despre modul în care legislația tratează astfel de situații. Precizăm că Președinta Maia Sandu nu a primit premiul bănesc, în momentul în care va fi clar dacă legea permite recepționarea acestuia, instituția prezidențială va acționa transparent și va informa publicul despre modul în care vor fi utilizate aceste resurse”, a declarat Irina Gotișan pentru TV8.

„La moment Legea integrității spune că banii nu pot fi acceptați. Nu este ceva care se admite, dar nu este un cadou. Este parte a unui premiu, o diplomă cu suma respectivă de bani. Ceea ce nu este reglementat expres de legislație. O situație care nu este întru totul reglementată de lege. Legea nu poate să reglementeze toate situațiile care apar. Atunci vom aplica legea prin interpretare și vom vedea care este soluția”, a menționat președinta Comisiei Juridice, Numiri și Imunități, Olesea Stamate.

Premiul „Timişoara pentru valori europene” i-a fost acordat preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pe 13 ianuarie 2024 de către Primăria Timișoara. Maia Sandu aeste primul laureat al acestui premiu.

El a fost create in 2023 de către Primăria Timisoara şi a fost susţinut financiar de mai multe companii private.

Articole asemănătoare

Back to top button