fbpx

Președintele Camerei Deputaților și cel al Senatului din România vin săptămâna viitoare la Chișinău

Președintele Camerei Deputaților de la București, Marcel Ciolacu, și președinta Senatului, Alina Gorghiu, vin luni, 27 martie, la Chișinău. Un anunț în acest sens a fost făcut de președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.Totodată, în zilele următoare vor veni alte două comisii importante ale Parlamentului României: cea pentru Integrare Europeană și cea a Controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații, potrivit președintelui Parlamentului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Zilele acestea, ne bucurăm de o atenție deosebită din partea colegilor din România. Șirul vizitelor importante a fost deschis de către prim-ministrul României, Nicolae Ciucă. Pe data de 27 martie, la Chișinău vor veni omologii mei români: Alina Gorghiu și Marcel Ciolacu, pe care-i aștept cu drag pentru a dezvolta relațiile excelente pe care le-am stabilit. Acest șir de întrevederi importante demonstrează concret sprijinul pe care îl avem în România și arată încă o dată că noi nu suntem singuri în parcursul nostru european”, a menționat Igor Grosu.

Amintim că în data de 23 martie, premierul României, Nicolae Ciucă, a efectuat o vizită oficială în Republica Moldova. În cadrul unei întrevederi cu premierul Dorin Recean s-a discutat despre oportunitățile de consolidare a relațiilor economice moldo-române și posibilitățile de accelerare a parcursului european al Republicii Moldova.

Oficialii s-au referit la necesitatea de valorificare în măsură deplină a potențialului de colaborare în domeniul economic, energetic, infrastructurii și IT, precum și de lansare a noi proiecte comune, în beneficiul cetățenilor ambelor state.

Articole asemănătoare

Back to top button