fbpx

video | Premierul român, la Chişinău: Discuţii importante cu Maia Sandu şi Dorin Recean

Premierul român Nicolae Ciucă se află joi, 23 martie la Chișinău. Acesta s-a întâlnit cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și a susținut declarații alături de prim-ministrul Republicii Moldova Dorin Recean. Oficialii au ieșit în fața presei în clădirea Guvernului de la Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Înaintea conferinței de presă, Ciucă și Recean au avut o discuție tet-a-tet, după care au discutat în formatul lărgit al delegațiilor Republicii Moldova și al României.

foto: captura video

Premierul Ciucă a mulțumit, la rândul său, pentru decizia Parlamentului Republicii Moldova de a adapta legislația în conformitate cu hotărârea Curții Constituționale, respectiv de a acorda limbii române statutul de limbă oficială în Republica Moldova.

Maia Sandu a mulțumit României pentru tot sprijinul acordat, astfel încât populația și economia Republicii Moldova să treacă cu bine peste iarna complicată, determinată de o creștere exponențială a costurilor la energie și gaze.

Guvernul României și-a reafirmat sprijinul necondiționat pentru Republica Moldova în parcursul european, dar și pentru consolidarea economiei și menținerea stabilității și securității în fața provocărilor din regiune. În acest sens, Ciucă a anunțat deblocarea primei părți de 25 milioane euro din sprijinul financiar de 100 milioane euro.

În vizita oficială, premierul României este însoțit de ministrul Apărării, Angel Tîlvâr, ministrul Energiei, Virgil Popescu, Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, și șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mircea Abrudean.

Aceasta este o vizită răspuns a premierului român ca urmare a vizitei efectuate la București de prim-ministrului, Dorin Recean, în data de 1 martie.

Articole asemănătoare

Back to top button