fbpx

Poliția a intervenit pentru ca o persoană cu simptome ale coronavirusului să fie transportată la spital

La Glodeni a fost necesară intervenția Poliției pentru ca o persoană suspectată că ar avea coronavirus să fie transportată la spital. Anunțul a fost făcut de președintele raionului, Ion Cojocari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Cojocari, un cetățean din Glodeni care a revenit recent din Italia s-a adresat la medicul de familie, prezentând simptome ale coronavirusului. Doctorul a acționat conform instrucțiunilor, explicând pacientului necesitatea spitalizării într-o instituție medicală din capitală. Pacientul, însă, ar fi refuzat categoric transportarea și internarea, deplasându-se la domiciliu. Ulterior, acesta a mers în locuri publice din localitate, contactând cu un număr mare de persoane. Până la urmă, cu ajutorul oamenilor legii, echipați corespunzător, pacientul a fost urcat în ambulanță și transportat la Chișinău pentru investigații.

Totodată, unul dintre pasagerii cursei Milano-Chișinău, cu care a venit în Moldova prima pacientă diagnosticată, fiind anterior informat despre necesitatea de a se izola la domiciliu pe un termen de 14 zile, a fost observat ieri deplasându-se liber prin orașul Glodeni.

Actualmente, în Moldova există patru cazuri confirmate de coronavirus, toți bolnavii fiind persoane care au revenit recent din Italia. Alte 30 de persoane au fost depistate cu simptome ale maladiei în ultimele 24 de ore.

Articole asemănătoare

Back to top button