fbpx

ultima oră | În Moldova a fost înregistrat primul caz de coronavirus. Care este starea pacientei?

În Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de coronavirus. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății în această seară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform informațiilor, pacienta are 48 de ani și a revenit astăzi din Italia. Ea este internată într-o instituție spitalicească strategică, unde primește tratamentul corespunzător. Aceasta are mai multe boli cronice, fiind  bolnavă de diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 și hipertensiune.

Persoana a fost preluată de la Aeroport de către serviciul 112, pe un coridor separat, fiind în stare de sănătate gravă, bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală, transportată la instituția medicală.

Ministerul Sănătății solicită tuturor pasagerilor cursei Wizzair, W6 3796, Milano-Chișinău, aterizată azi la ora 11:47, să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

Mâine, începând cu ora 8:00, la Guvern va avea loc ședința națională extraordinară de Sănătate Publică, unde vor fi prezentate toate informațiile și măsurile care vor fi întreprinse în continuare.

Articole asemănătoare

Back to top button