fbpx

Poduri de gheață pe bazinele acvatice din țară! Nu vă aventurați să pescuiți sau să patinați

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (ISGU) atenționează oamenii despre riscul prăbușirii sub gheața subțire a bazinelor acvatice. Avertizarea salvatorilor vine în contextul răcirii temperaturii aerului și formării podului de gheață pe suprafața lacurilor, râurilor și iazurilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii sunt îndemnați să evite pescuitul la copcă sau mersul pe bazinele acvatice, deoarece grosimea gheții nu depășește 8 -10 cm. Conform salvatorilor, pentru ca aflarea pe gheața lacurilor să nu prezinte pericol, temperatura aerului trebuie să înregistreze valori negative mai multe zile consecutiv.

Oscilarea temperaturii duce la formarea așa-numitului pod de gheață. Acesta nu este rigid și reprezintă pericol pentru oamenii care aleg să meargă, să patineze sau să pescuiască.

Totodată, o atenție sporită trebuie acordată minorilor. Maturii sunt rugați să-i monitorizeze strict copiii și să nu le permită jocul în preajma bazinelor acvatice.

Precizăm că, potrivit meteorologilor, gerul va persista încă timp de câteva zile. Până duminică, însă, temperaturilor vor crește și vor ajunge la +10 grade Celsius ziua.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button