fbpx

„Plahotniuc i-a trimis cadouri și i-a organizat o masă copioasă”. Igor Popa, despre perioada petrecută de Filat în închisoare

Plahotniuc îi organiza mese de sărbătoare și îi trimitea cadouri de Crăciun. Aceasta a declarat fostul avocat al lui Vlad Filat, Igor Popa, despre perioada în care fostul premier al RM (actual liderul al PLDM) a stat în închisoare. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Popa a vorbit despre o așa-zisă relație de prietenie a lui Vladimir Plahotniuc cu Vlad Filat în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

„Plahotniuc și-a dorit un lucru – ca Filat să nu vorbească, să-l țină izolat în celulă, să tacă. Asta s-a întâmplat. Filat a acceptat un deal. A avut condiții foarte bune în celula sa, ceea ce nu aveau alți deținuți. Plahotniuc i-a promis că îl va scoate din pușcărie.

Îmi povestea că într-o seară Plahotniuc i-a organizat o masă copioasă cu șampanie și cu prieteni. Filat s-a îmbătat și nu ajungea până la celulă. Altă dată îmi povestea că i-a trimis cadouri de Crăciun. Filat și Plahotniuc sunt un întreg. Nu uitați asta. Acești doi complici, care au participat la jaful bancar, cooperează până astăzi. Ei vorbesc la telefon. Ei au rămas prieteni până în ultima clipă. Filat îl consulta pe Plahotniuc cum să se comporte în public pentru a câștiga în scrutinul electoral”, a susținut Igor Popa.

Declarațiile avocatului nu au rămas fără răspuns. Vlad Filat a venit cu o reacție pe pagina de Facebook, menționând că va continua să comenteze subiectul mâine, într-o conferință de presă.

„După ce m-a vândut lui Plahotniuc și m-a băgat în pușcărie, așa-numitul „avocat” Igor Popa, pus de același stăpân, a lansat o serie întreagă de dezinformări și minciuni! Deoarece nu sunt în Republica Moldova, iar acuzațiile aduse nu pot fi demontate printr-o postare, la revenire, vineri – 25 septembrie 2020, voi organiza o conferință de presă în care voi demonta pe larg ticăloșeniile și minciunile aruncate în spațiul public de acest individ fără scrupule, care a încălcat orice limită morală și toate normele deontologice profesionale”, a scris Filat.

Amintim că Vlad Filat a fost reținut pe 15 octombrie 2015, iar pe 27 iunie 2016 – politicianul a fost condamnat de Judecătoria Buiucani la nouă ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de corupere pasivă și trafic de influență. La baza învinuirilor aduse a stat un autodenunț al lui Ilan Shor. Decizia de condamnare a fost menținută, ulterior, de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. El a fost eliberat pe 3 decembrie 2019, după ce în perioada detenției s-a plâns la CEDO pe încălcarea dreptului la libertate şi siguranţă, dar şi pe încălcarea dreptului la viaţă privată.

Articole asemănătoare

Back to top button