fbpx

Pentru prima dată în istorie, prețul petrolului a ajuns negativ. Ce presupune această etapă?

Din cauza pandemiei, mai multe afaceri și domenii importante suferă schimbări substanțiale. La fel e și în cazul petrolului deja de mai multe zile. Ieri, la ora 21:42, cotația petrolului WTI – de referință pentru piața americană – cu livrare în luna mai a ajuns la -37,63 dolari, transmite Economica.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este pentru prima dată în istorie, potrivit cotațiilor Bloomberg, când prețul petrolului ajunge să fie negativ. Acest lucru înseamnă că, dacă se face tranzacția, vânzătorul este dispus să plătească el cumpărătorului pentru a i se lua marfa, o situație inversă decât una comercială normală. De menționat e că prețul negativ la care s-a ajuns este doar pentru contractele cu livrare în luna mai.

„Colapsul este în primul rând o reflecţie a comercianţilor care au semnat contracte până în iunie, astfel că nimeni nu vrea să obţină livrarea deoarece toată capacitatea de înmagazinare este aproape completă”, a declarat Edward Moya, analist senior de piaţă la Oanda.

Specialiștii au precizat că motivul acestei prăbușiri este pandemia și faptul că – din cauza ei – economia funcționează la niveluri aproape de zero, transporturile aeriene sunt aproape oprite, deci petrolul nu se mai consumă, dar se produce, precizează sursa citată.

Articole asemănătoare

Back to top button