fbpx

Pe 31 mai, teatrul „Eugène Ionesco” va găzdui reprezentarea teatrului Odeon din București. Ce spectacole se vor juca

Miercuri, 31 mai, la ora 17.00, Teatrul Național „Eugène Ionesco” va găzdui reprezentarea Teatrului Odeon din București (România) – spectacolul Gardenia de Elżbieta Chowaniec, în regia lui Zoltán Balázs, surprinzând patru generații de femei din aceeași familie, care se confruntă cu tiparele comportamentale, constrângerile și moștenirea genetică. La ora 19.00, la Teatrul Fără Nume, va fi prezentat spectacolul Macbeth după William Shakespeare și Eugène Ionesco, în regia lui Mihai Țărnă – o viziune modernă asupra unei tragedii clasice, aducând în prim-plan pasiunea frenetică, care provoacă răsturnări politice și sfidarea valorilor morale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ora 17:00
Teatrul Național „Eugène Ionesco”

GARDENIA
de Elżbieta CHOWANIEC
Regia: Zoltán BALÁZS
Teatrul Odeon din București / România

Gardenia surprinde patru generații de femei din aceeași familie, care se confruntă cu tiparele comportamentale, constrângerile și moștenirea genetică. Toate își spun povestea la aceeași vârstă, 33 de ani, și trec prin frământările istoriei, începând cu al Doilea Război Mondial și până în prezent. Circumstanțele vremii le condiționează în parte destinul, dar cea care le influențează direct, ar spune ele, este mama. În ce măsură se întâmplă acest lucru, vă lăsăm să descoperiți singuri, într-un spectacol în care viziunea regizorală împletește teatrul cu arii de operă.

Distribuția: Antoaneta Zaharia, Paula Niculiță, Simona Popescu, Ioana Mărcoiu, Constantin Ciubotariu, Andrada Chiriac.

Ora 19:00
TeatrulFără Nume

MACBETH
după William SHAKESPEARE și Eugène IONESCO
Regia: Mihai ȚĂRNĂ
Teatrul Fără Nume / Republica Moldova

O viziune modernă asupra clasicului Macbeth, în regia lui Mihai Ţărnă, inspirată din operele lui William Shakespeare și Eugène Ionesco. O tragedie, care aduce în prim-plan pasiunea frenetică, care provoacă răsturnări politice și sfidarea valorilor morale.
Prezicerea celor trei vrăjitoare că lui Macbeth îi e sortit să devină rege, îl face pe Macbeth și pe soția sa, Lady Macbeth, să primească vestea ca pe o realitate prea mult dorită. Rămânând peste noapte în castelul lui Macbeth, Duncan, regele Scoției, în vâltoarea festinului, este asasinat. Macbeth devine regele Scoției. Astfel, prezicerea celor trei vrăjitoare se înfăptuiește.
Tot mai adânc îl soarbe mlaștina orgoliului pe Macbeth, iar Lady Macbeth nu mai reușește să-și îmbărbăteze soțul. Remușcările încep să o mistuie, iar pierderea somnului e răsplata lor pentru trădare și omor. La următoarea întâlnire a lui Macbeth cu cele trei vrăjitoare, i se prezice că doar un om nenăscut de femeie poate să-l omoare, și că doar așa ar fi posibil sfârșitul lui. Să fie oare adevărat?..

Distribuția:Alexandru Rusu, Mihaela Popescu, Alexandru Dicusar, Ion Munteanu, Petre Dragancea, Marius Cătălin Tulum, Victoria Manciu, Ion Gârneț, Nicu Ciumașu, Cristina Lungu, Valentin Munteanu, Larisa Dascal / Antonia Barancea, Victoria Țurcanu, Rada Mișcoi, Valentin Munteanu, Vitalie Mândrescu.

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon:(022) 233833 / 079233833) sau pe iTicket.md.
Vă așteptăm la Teatrul Național „Eugène Ionesco” – locul ideal pentru întâlniri!
Vă promitem că n-o să vă plictisiți.

Articole asemănătoare

Back to top button