fbpx

PD va susține moțiunea înaintată ministrului Aureliu Ciocoi? Candu: „Trebuie să se ocupe de politica externă, dar nu de interpretarea istoriei”

Partidul Democrat este gata să voteze moțiunea simplă înaintată de fracțiunea Partidului „Acțiune și Solidaritate” și a Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” împotriva ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi. Anunțul a fost făcut de către deputatul Andrian Candu. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Consider că fracțiunea PDM trebuie să susțină moțiunea simplă împotriva ministrului Aureliu Ciocoi, care trebuia să se ocupe de politica externă, dar nu de interpretarea istoriei. Este cazul ca dumnealui să-și dea demisia de onoare, până ca aceasta să ajungă să fie dezbătută în plenul Parlamentului”, a scris democratul pe pagina sa de Facebook.

Amintim că PAS și PPDA au înaintat la 13 februarie curent o moțiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, urmare a declarațiilor făcute de oficial o săptămână mai devreme.

„Considerăm absolut necesar să cerem demisia domnului ministru de Externe Ciocoi pentru că Republica Moldova merită să fie reprezentată în forurile internaționale de oameni competenți, oameni cu dragoste de țară, oameni care se respectă și își respectă cetățenii”, au explicat atunci autorii moțiunii.

Șeful diplomației moldovenești a declarat la 6 februarie curent că Rusia ar fi intervenit în războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge și că nu ar fi fost parte a conflictului. Declarațiile sale au fost criticate dur de organizațiile veteranilor, dar și de către experții internaționali.

Precizăm că fracțiunile parlamentare ale PAS, PPDA și PDM au împreună 54 de voturi. Potrivit Regulamentului Legislativului, pentru ca moţiunea să treacă este nevoie de votul majorităţii deputaţilor aleşi, adică cel puțin 51 de voturi.

Articole asemănătoare

Back to top button