fbpx

Paștele Blajinilor – anulat. Porțile cimitirelor din Chișinău vor rămâne închise

Sâmbătă, duminică și luni cimitirele de pe tot teritoriul municipiului Chișinău vor rămâne închise. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul ședinței Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Municipală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Statistic vorbind, doar în cimitirul Sfântul Lazăr din Chișinău sunt 280.000 de morminte. Dacă cel puțin câte o persoană vine la fiecare mormânt, atunci avem riscul de a fi creat un mare focar, repet, în condițiile în care, actualmente, cazurile de îmbolnăvire sunt în creștere”, a precizat Ion Ceban.

Oficialul a pomenit și despre pomenile împărțite tradițional la Blajini, care nu ar face decât să amplifice riscul de infectare în masă a populației.

„Suntem un popor credincios și în fiecare an mergem la mormintele răposaților și nimeni nu invocă că ar trebui să fie altfel. Doar că, în acest an, întreaga omenire se confruntă cu o situație complicată la care nu putem să rămânem indiferenți, deoarece ne pasă.

Este vorba de sănătatea celor dragi, mai ales că de Paștele Blajinilor obișnuim să ne întâlnim cu familia și nu trebuie să punem în pericol viața noastră, nici a celor apropiați nouă.

Este o decizie asumată și niciodată nu este târziu când la mijloc este prețul vieții oamenilor. Rămânem acasă și este cea mai bună decizie pe care o putem lua”, a concluzionat primarul capitalei.

Potrivit lui Ceban, în cele cinci spitale strategice municipale sunt 191 de paturi disponibile pentru bolnavii de coronavirus.

Articole asemănătoare

Back to top button