fbpx

PAS va contesta în instanță decizia CEC de a majora cu șapte numărul secțiilor de vot peste hotare

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va contesta la Curtea de Apel Chișinău decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind mărirea numărului secțiilor de votare din diaspora de la 139 la 146. Anunțul a fost făcut  de președintele interimar al formațiunii, Igor Grosu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Noi nu cedăm, CEC își închipuie că și-a spălat obrazul, dar nu și l-au spălat. Ați văzut ce au făcut? Au închis o secție acolo, au deshis în altă parte. Noi vom epuiza toate căile de atac. Vom contesta la Curtea de Apel decizia CEC”, a spus Grosu, prezent la protestul din fața Comisiei.

Comisia Electorală Centrală a suplinit numărul secțiilor de votare de peste hotare. Așadar, pe 11 iulie, la parlamentarele anticipate, oamenii din diasporă vor putea vota în 146 de secții, ci nu în 139, așa cum a fost stabilit anterior.

Decizia a fost adoptată cu opt voturi pentru și unul împotrivă marți, 8 iunie, după ce cetățenii s-au revoltat în urma anunțului făcut sâmbătă, conform căruia în străinătate urmau să fie deschise 139 de secții.

Hotărârea Comisiei a fost contestată deja la Curtea de Apel (CA), iar în fața CEC și CA s-au adunat manifestanți.

Citește și: Protest la CEC. Oamenii cer mai multe secții de votare peste hotare

📣 „Electorala 2021” reprezintă o rubrică în care sunt publicate informații de prezentare a concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, ideile lor, mesajele de campanie ce pot fi expediate de echipele concurenților electorali.  

Articole asemănătoare

Back to top button