fbpx

PAS propune un proiect de modificare a legii securității statului. Vizează amenințările hibride și prin social media

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp a înregistrat în Parlament un proiect de modificare a Legii securității statului. Actul normativ vizează gestionarea amenințărilor publice, inclusiv cele de natură hibridă și cele prin intermediul rețelelor de socializare, în scopul asigurării securității persoanelor beneficiare de protecție de stat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Legea modifică două acte normative și conferă Serviciului de Protecție și Pază de Stat atribuții sporite în acest sens.

Potrivit noului act normativ, amenințările publice, hibride, inclusiv cele prin intermediul rețelelor de socializare, precum și acțiunile care vizează viața, integritatea fizică, libertatea de acțiune, sănătatea și securitatea persoanelor beneficiare de protecție de stat, vor fi sancționate și contracarate conform legii.

Legea modifică două acte normative: Legea securității statului nr. 618/1995 și Legea nr. 619/1995 privind organele securității statului. În conformitate cu noile prevederi, Serviciul de Protecție și Pază de Stat va avea atribuții sporite în asigurarea securității persoanelor beneficiare de protecție de stat.

Printre principalele modificări aduse de lege se numără adăugarea unui nou alineat (2) la articolul 4 din Legea securității statului nr. 618/1995, care stipulează responsabilitatea în gestionarea amenințărilor publice, inclusiv cele de natură hibridă și cele vehiculate prin intermediul rețelelor de socializare.

De asemenea, la articolul 3 alineatul (1) și articolul 8 al Legii nr. 619/1995, sunt introduse modificări referitoare la asigurarea securității persoanelor beneficiare de protecție de stat, acțiuni care vor fi întreprinse în limitele competențelor legale.

Proiectul de lege nu presupune cheltuieli bugetare suplimentare și va fi supus avizării, consultării publice, precum și expertizelor anticorupție și juridice conform legislației în vigoare.

Articole asemănătoare

Back to top button