fbpx

Parcul Rîșcani va prinde viață! Chișinăuienii se vor putea bucura aici de un Teatru Verde, alei și iluminare publică

Chișinăuienii se vor putea bucura curând de un nou Teatru Verde, care va fi amenajat în Parcul Rîșcani din capitală, pe strada Braniște. Acesta va fi constituit dintr-o scenă, dar și o platformă destinată pentru circa 1000 de spectatori.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit pretorului sectorului Râșcani, Nicolae Balaur, inițiativa este susținută de către autoritățile municipiului Arad, care alocă pentru acest proiect circa 500.000 de roni, destinați domeniului social și cultural. Asta după ce sectorul capitalei s-a înfrățit anul trecut cu municipiul din România.

În cadrul Teatrului Verde vor avea loc în viitor numeroase activități, cu participarea tinerilor artiști. De asemenea, s-a precizat că băncile pentru spectatori vor fi aduse doar în cazurile necesare. Totodată, Nicolae Balaur a mai susținut că în parc vor fi amenajate alei, dar și va fi asigurat iluminatul public, cu ajutorul agenților economici.

Mai mult, pretorul a ținut să menționeze că în sector va fi amenajat un alt parc, din bugetul municipalității Chișinău, și anume – Parcul Mezon, cu o suprafață de peste 17.000 de metri pătrați, implicit 12.000 de metri pătrați de spații verzi. Aici vor fi instalate mai mult de 80 de bănci, peste 70 de pubele și aproape 50 de felinare. Lucrările vor fi efectuate în decursul a două luni și jumătate, iar proiectul costă peste 3,5 milioane de lei, transmite IPN.

Articole asemănătoare

Back to top button