fbpx

Otrăvire, moarte subită sau accident? Spionii ucraineni susțin că elita rusă se gândește la lichidarea lui Putin

Serviciul de spionaj al armatei ucrainene anunţă că elita de la Moscova pune la cale înlăturarea de la putere a lui Vladimir Putin. Potrivit ucrainenilor, urmaşul lui Putin ar putea fi şeful FSB Alekandr Bortnikov.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„În mediul elitei politice și mediului de afaceri rusesc s-a creat un grup de persoane influente care se opun lui Vladimir Putin. Scopul lor este să-l înlăture pe acesta de la putere cât mai curând posibil și să restabilească legăturile economice cu Occidentul, distruse din cauza sancţiunilor impuse după declanşarea războiului din Ucraina”, informează serviciile secrete ucrainene, citate de Observator.

O parte a elitei politice Rusiei îl consideră drept succesor al lui Putin pe directorul FSB, Oleksandr Bortnikov. Este un semn că Bortnikov a intrat recent pe lista neagră a dictatorului rus. Motivul oficial al prăbușirii șefului FSB ar fi calculele greşite ale serviciului în războiul împotriva Ucrainei„, spun ucrainenii.

Bortnikov și departamentul său au fost responsabili de analiza capacității armatei ucrainene.

Cum ar putea fi eliminat Vladimir Putin

Bortnikov și alți reprezentanți influenți ai elitei ruse iau în considerare diverse opțiuni de înlăturare a lui Putin de la putere„, informează Ministerul Apărării din Ucraina. Potrivit sursei citate, otrăvirea, apariţia bruscă a unei boli sau orice altă „coincidență” sunt luate în calcul pentru eliminarea liderului rus.

Război Rusia-Ucraina, ziua 25

În cea de-a 25-a zi de război în Ucraina, orașele sunt în continuare amenințate de atacurile armatei rusești. În 18 zone s-au auzit raiduri aeriene și bombardamente sâmbătă noaptea.

Și Harkov continuă să fie bombardat de artilerie, mai multe clădiri rezidenţiale au fost lovite şi au luat foc. Cel puţin 260 de civili au fost ucişi în conflictele din jurul orașului, de când trupele ruse au invadat Ucraina în urmă cu aproape o lună, spun autorităţile locale.

Consiliul naţional de securitate şi apărare al Ucrainei a interzis activitatea partidelor politice pro-ruse în perioada în care legea marţială este în vigoare. Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat decizia într-un mesaj video.

Articole asemănătoare

Back to top button