fbpx

opinie | Maia Sandu ar trebui să ceară retragerea lui Andrei Năstase din cursa electorală

Andrei Năstase ar trebui să facă lumină în cazul privatizării companiei de stat „Air Moldova” din anul 2000 sau să se retragă din cursa electorală pentru a nu diminua șansele Blocului ACUM. Opinia aparține editorialistului Nicolae Negru, care este de părere că Năstase are ce ascunde în contextul dezvăluirilor recente făcute de Dorin Chirtoacă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Suntem nevoiți să credem că el are ce ascunde și că lăudatele „filtre” ale Maiei Sandu sunt o înșelătorie, nu funcționează sau funcționează formal. Nu numai imaginea Maiei Sandu ca politician de formație nouă, imaginea blocului electoral „ACUM” are de suferit din cauza aceasta.

Așa că Andei Năstase stă în fața dilemei: fie prezintă dovezi că nu a fost implicat în privatizarea frauduloasă a „Air Moldova”, că nu a știut că în spatele companiei germane se află nașii săi, fie își dă demisia, pentru a nu diminua șansele electorale ale blocului”, scrie într-un editorial pentru Ziarul Național Nicolae Negru.

Acesta menționează că decizia lui Năstase de a nu reacționa la probele prezentate de Chirtoacă ar putea duce la faptul că mulți cetățeni să creadă că liderul PPDA a fost implicat în privatizarea frauduloasă a „Air Moldova”.

În acest sens, Negru recomandă ca Maia Sandu să dea dovadă de principialitate și să ceară retragerea lui Năstase din cursa electorală. Pe de altă parte, o astfel de decizie va contribui la destrămarea blocului și nu mai e timp pentru noi aranjamente electorale.

„Fiindcă Năstase și Sandu pretind să reprezinte partea sănătoasă, imaculată din punct de vedere moral a politicienilor moldoveni, societatea nu poate ignora episodul cu „Air Moldova” din cariera lui Năstase. Mai cu seamă că privatizarea „Air Moldova” de către Țopa-Năstase s-a făcut iarăși cu banii cetățenilor, luați din Banca de Economii sub formă de împrumut, care nu a fost întors nici până azi.

Un milion de euro nu e mult dacă îl comparăm cu un miliard de euro, dar furtul rămâne furt. Banii trebuie întorși. La acest episod de interes general am mai putea adăuga, de altfel, și cel cu preluarea ostilă a „Victoriabank” de către același Victor Țopa și Vlad Plahotniuc, cu participarea lui Viorel Țopa, care, fiind președinte la BEM, i-a împrumutat un milion de euro lui Victor Țopa. Nu se știe care a fost rolul lui Andrei Năstase, dacă a avut vreun rol, dar suntem în drept să cerem de la liderul PPDA să „transparentizeze” și această perioadă din biografia sa”, subliniază Nicolae Negru.

Articole asemănătoare

Back to top button