fbpx

O moldoveancă, amendată cu 25.000 de lei după ce a spus pe TikTok că „ucrainenii trebuie lichidați și copiii să le moară de mici”

O femeie în vârstă de 30 de ani, cetățeancă a Republicii Moldova și României, a fost recunoscută vinovată de săvârșirea infracțiunii de instigare la acțiuni violente pe motiv de prejudecată (art.346 din Codul penal) fiindu-i stabilită pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 25.000 mii de lei. Sentința a fost pronunțată pe 10 iulie, anunță Procuratura Generală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Conform învinuirii înaintate de către procurori, inculpata, la data de 22 mai 2022, fiind în vizită la niște cunoștințe din raionul Sângerei, a difuzat în regim on line, prin intermediului rețelelor de socializare „TikTok” o înregistrare video, în timp ce avea pe cap un chipiu militar de ofițer sovietic, unde s-a adresat public, către reprezentanții poporului ucrainean, că ar fi trebuit să fie lichidați de pe timpul celui de-al doilea război mondial, să moară copiii de mici și în general toată națiunea să fie distrusă.

I-a numit „fasciști”, precum și că țara „moare” din cauza prezenței lor, adică a manifestat acțiuni intenționate prin îndemnurile publice, îndreptate spre ațâțarea vrajbei, diferențierii și dezbinării naționale, în vederea provocării stării de animozitate, spre înjosirea onoarei și demnității naționale a poporului ucrainean”, se arată în comunicatul Procuraturii Generale.

Inculpata și-a recunoscut integral vinovăția. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Articole asemănătoare

Back to top button