fbpx

O greșeală gramaticală a adus un bărbat în fața instanței. L-ar putea costa 180.000 de dolari

Erorile gramaticale pe internet sunt uneori inevitabile și rareori acestea se dovedesc a fi mai mult decât o greșeală. Totuși, o eroare de scriere din postarea unui australian pe Facebook ar putea sfârși prin a-l costa 180.000 de dolari în taxe judiciare, informează alephnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anthony Zadravic, un agent imobiliar din New South Wales, a ajuns în instanță după ce a uitat să adauge un apostrof la o postare în care își critica fostul loc de muncă, potrivit The New York Times. Mai exact, Zadravic a susținut că firma și un coleg agent pe nume Stuart Gan nu au plătit fondul de pensii al „angajaților” săi (traducere din engleză: employees – angajați, employee`s – al angajaților).

„Oh Stuart Gan!!! Vinde case de mai multe milioane de dolari în Pearl Beach, dar nu-și poate plăti pensia de urmaș a angajaților săi”, a scris Zadravic în postarea sa, acum ștearsă. „Să-ți fie rușine Stuart!!! Doi ani și încă aștept!!!”

Greșeala de scriere care l-a costat 180.000 de dolari

Gan a depus o plângere pentru defăimare împotriva lui Zadravic ca răspuns la această postare. În încercarea de a obține respingerea cauzei, Zadravic a declarat că, în mod clar, a vrut să adauge un apostrof. Cu toate acestea, un judecător a declarat joi că procesul poate merge mai departe, deoarece semnul de punctuație lipsă ar fi putut sugera „un model de comportament sistemic””din partea lui Gan și a companiei.

„Dificultatea pentru reclamant este folosirea cuvântului „angajați”, la plural, a declarat judecătorul Judith Gibson, de la tribunalul districtual, într-o declarație obținută de NYT. „A nu plăti drepturile de pensie de urmaș ale unui angajat ar putea fi văzut ca fiind nefericit; a nu plăti o parte din angajați sau chiar pe toți pare a fi ceva deliberat”.

Judecătorul a continuat spunând că procesul l-ar putea costa pe Zadravic peste 180.000 de dolari, un preț foarte mare pentru o greșeală de gramatică.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button