fbpx

O fetiță din Rezina, internată în secția de reanimare, s-a stins din viață în condiții neclare. Reacția spitalului

O minoră de opt ani a decedat la doar două zile după ce a fost internată în Spitalul Raional Rezina cu o infecție virală acută.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe 11 februarie, copila a fost adusă la spital, unde a fost examinată, iar în urma mai multor verificări medicul a hotărât că fetița are nevoie de internare, deși indicii vitali ai acesteia erau în limitele normei.

Din cauza durerilor de cap și a vomei, medicii au transferat pacienta în secția de reanimare, iar la scurt timp aceasta s-a stins din viață în circumstanțe necunoscute.

„La momentul în care a fost internată, fetița nu avea febră și prezenta parametrii vitali normali. La noi bolnava a venit diagnosticată cu o infecție virală acută de către medicul de familie al satului Ciorna, unde fețița locuia împreună cu bunica sa”, a declarat șefa spitalului din Rezina, Nina Postu.

Angajații spitalului din raion au solicitat suportul Aviației Sanitare, în momentul în care au stabilit că starea copilei se agravează, iar suferințele ei nu cedează în urma administrării medicamentelor. După decesul fetiței, specialiștii au stabilit că principalul motiv al simptomelor prezentate ar fi fost o intoxicație cu etiologie necunoscută.

Medicii presupun că bunica minorei i-a administrat preparate care nu au fost prescrise de către medic. Un consiliu de medicină legală investighează cauzele care au dus la decesul fetiței.

Articole asemănătoare

Back to top button