fbpx

Noua variantă a Google Chrome vine cu schimbări: Ce este nou la browser

Google a lansat Chrome 115 luna trecută, care a activat în sfârșit comutatorul de pornire pentru înlocuitorul controversat al companiei în ceea ce privește cookie-urile de urmărire terță parte, Privacy Sandbox.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Chrome 116, lansat recent, vine cu un sistem de permisiuni actualizat și câteva API-uri noi pentru aplicațiile web.

Permisiunile unice, principala schimbare la noul Google Chrome 116

Cea mai importantă modificare a acestei actualizări ar putea fi permisiunile unice, pe care compania le testase încă din aprilie.

Când vizitezi un site care solicită permisiunea pentru o anumită funcție, cum ar fi locația sau acces la microfonul tău, acum poți da permisiune temporară cu un nou buton, scrie Playtech.

Până acum, puteai doar să blochezi solicitarea sau să dai click pe Permite.

Google spune că schimbarea va ajuta la eliminarea confuziei cu privire la permisiunile browserului, mai ales pentru că oglindește promptul cu trei butoane deja folosit pentru multe solicitări de permisiuni pe Android, iPhone și iPad.

„Cercetarea utilizatorilor Chrome a arătat că de multe ori utilizatorii nu sunt pregătiți să ia o decizie persistentă pentru permisiunile site-ului, încercând să evalueze dacă obțin valoare în schimbul acordării permisiunilor. Oferirea unei opțiuni de permitere unică se adaptează acestei nevoi și face ca accesul să fie mai puțin riscant”, se explică într-o postare pe blog a Google.

Mozilla Firefox și Apple Safari acceptă deja permisiuni unice, dar implementarea variază în funcție de permisiune. De exemplu, permisiunea de locație în Safari este o singură dată în mod implicit și există o casetă de selectare pentru a păstra permisiunea timp de 24 de ore.

Firefox permite ca locația, camera și microfonul să fie acordate o singură dată, de asemenea, cu o casetă de selectare pentru acces constant.

Google Chrome 116 dă, la rândul său, permisiuni unice pentru locație, cameră și microfon, iar alte funcții „sunt neschimbate pentru moment, dar se pot schimba în viitor”.

Articole asemănătoare

Back to top button