fbpx

Moldovenii mai responsabili? Poliția anunță că în 2020 fenomenul infracțional a scăzut, iar accidente rutiere au fost mai puține

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a întocmit bilanțul activităților și rezultatelor obținute în anul 2020 și a prezentat prioritățile de lucru pentru anul curent. Potrivit datelor înregistrate în ultimele 12 luni de activitate, fenomenul infracțional a scăzut cu 17,54 %. Din numărul total de infracțiuni, 48 % revin infracțiunilor contra patrimoniului.

Astfel, infracțiunile contra vieții și sănătății, contra patrimoniului, contra sănătății publice au înregistrat diminuări care oscilează între 15 și 23%. Conform criteriului de divizare regională a infracționalității, se atestă că fenomenul infracțional este concentrat în mediul urban, în proporție de 57%.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La capitolul siguranței rutiere, este înregistrată o descreștere cu 23,21% a numărului de accidente documentate, cu 12,27% a numărului de persoane decedate și cu 26,26% a celor traumatizate. Cauzele principale a accidentelor rutiere rămân a fi: excesul de viteză, starea drumurilor, încălcarea regulilor de circulație rutieră.

Resursele umane rămân a fi cea mai importantă componentă a instituției, ori, consolidarea managementului acestui domeniu este indispensabilă. În cadrul IGP, în anul 2020, 89 de femei dețin funcții de conducere, iar din numărul total de 1130 de angajări, 247 sunt femei.

În perioada de raportare, numărul unic de urgență 112 a fost apelat de 281.136 ori, solicitând intervenția Poliției. Astfel, media zilnică de apeluri la serviciul de urgență este de 773 de cazuri. În anul 2020, s-au înregistrat 77 denunțuri din partea polițiștilor privind tentativele de corupere, fiind intentate 68 de cauze penale în privința cetățenilor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button