fbpx

Ministrul Afacerilor Interne, despre incidentul de la Tiraspol: Imaginile video au fost montate

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a declarat că imaginile video care circulă în legătură cu incidentul de la Tiraspol, în care un elicopter ar fi fost lovit de o dronă kamikadze, sunt trucate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un interviu acordat pentru Ziarul de Gardă, el a menționat că acest incident, alături de recenta agresiune la Ambasada Federației Ruse din Chișinău, este subiectul unei investigații amănunțite.

Potrivit ministrului Efros, există suspiciuni că aceste incidente ar putea fi parte a unei provocări coordonate, cu scopul de a submina stabilitatea instituțiilor statale.

În cadrul aceluiași interviu, el a subliniat că analizează mai multe variante legate de aceste evenimente și că detalii suplimentare vor fi furnizate ulterior, odată cu progresul anchetei.

A fost parte a unei campanii de dezinformare, de a induce panică, de a induce frică, de a induce instabilitate în rândurile cetățenilor. Este un montaj, nu a fost absolut niciun fel de explozie. Deja, specialiștii o să se pronunțe mai vast și cu mai multe detalii. Însă, a fost parte din acea campanie de dezinformare și de încercare de a induce instabilitate în rândul cetățenilor. Și este regretabil că a luat amploare acea noutate, de un cont necunoscut de Telegram”, a declarat ministru Adrian Efros.

Bărbatul reținut în legătură cu incidentul de la Ambasada Rusiei a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile, fiind cercetat penal pentru huliganism agravat, conform informațiilor furnizate de Procuratura Generală.

Infracțiunea în cauză se sancționează cu o pedeapsă maximă de 7 ani de închisoare, conform legislației în vigoare.

Articole asemănătoare

Back to top button