fbpx

Ministra Justiției, după Adunarea Generală a Judecătorilor: „Se impune întreprinderea unor soluții dure”

„În circumstanțele actuale, se impune întreprinderea unor soluții dure și, de această dată, chiar nu pot fi invocate acuzații de imixtiune”, a comentat ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru decizia judecătorilor de a întrerupe ședința până pe 28 aprilie curent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Adunarea Generală a Judecătorilor de astăzi a fost o șansă de a debloca situația precară din justiție, prin alegerea și formarea unui organ de autoadministrare”, a mai scris ministra Justiției pe contul său de Facebook.

Veronica Mihailov-Moraru a adăugat că, în calitate de ministră a Justiției, își dorește un partener pentru implementarea agendei pentru aderarea la UE, pentru a consolida domeniul justiției și cel anticorupției.

Ședința Adunării Generale a Judecătorilor de vineri, 17 martie, a fost pusă pe pauză.

Când vor reveni, în 28 aprilie, se va discuta despre alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. Adunarea Generală urmează să numească patru membri din cei cinci candidați selectați de Comisia Pre-vetting.

Citește și: Olesea Stamate, după amânarea Adunării Judecătorilor: „Eram un pic mai optimistă cu privire la numărul magistraților onești și curajoși”

Articole asemănătoare

Back to top button