fbpx

Adunarea Generală a Judecătorilor, amânată! Alegerea a patru membri în CSM a fost pusă pe pauză

Ședința Adunării Generale a Judecătorilor puză pe pauză. Chestiunea privind alegerea membrilor CSM, din rândul judecătorilor urmează să fie examinată în data de 28 aprilie 2023, după ce CSJ se va pronunța pe marginea contestațiilor depuse de candidații care nu au promovat evaluarea în cadrul Comisiei Pre-Vetting.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Judecătoarea Liliana Catan a criticat la greu procesul de Pre-Vetting pentru candidații la fotolii în CSM.

„Consideră că este mai jos de demnitatea umană de judecător să fiu supusă unei bătăi de joc publice. Am analizat foarte atent modul în care s-a desfășurat Pre-Vetting-ul judecătorilor noștri și modul în care s-au desfășurat interviurile persoanelor non-judecători. Eu azi pot pune capul pe trunchi, împușcați-mă, dar nu o să îmi schimb părerea, este bătaie de joc. Nu poate într-un stat pretins democratic, într-un asemenea hal să fie batjocorit judecătorul”, a punctat Liliana Catan.

Aliona Miron unul din cei 23 de judecători este nemulţumită de valuarea în cadrul Comisiei Pre-Vetting.  pentru un fotoliu în Consiliul Superior al Magistraturii.

„Mă doare al naibii de tare ce s-a întâmplat cu mine. Am o mulțime de obiecții, am descoperit o groază de lucruri cu care nu sunt de acord, dar mie mi se pare nespus de egoist din partea mea să cer amânarea ședinței, eu renunț și la fotoliul din CSM și la alegerile în privința mea, eu vreau doar în instanță să îmi dovedesc dreptatea cu argumentele necesare”, a declarat Aliona Miron.

La ședință au fost prezenți 330 judecători. Ultima adunare generală a judecătorilor s-a desfășurat în martie 2019. Toate reuniunile planificate din 2019 încoace au fost amânate din cauza pandemiei COVID-19.

 

Articole asemănătoare

Back to top button