fbpx

Olesea Stamate, după amânarea Adunării Judecătorilor: „Eram un pic mai optimistă cu privire la numărul magistraților onești și curajoși”

Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate a venit cu un comentariu după ce Adunarea Generală a Judecătorilor a amânat numirea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Nu am avut mari așteptări de la Adunarea Generala a judecătorilor. M-am așteptat că nu vor fi alegeri azi. Deci nu a fost o surpriză.

Dar, cred că totuși eram un pic mai optimistă cu privire la numărul judecătorilor onești și curajoși. Căci știu că în acest sistem sunt destui judecători onești, care-și fac munca respectând legea. Din păcate însă, constat, că sunt mult mai puțini care sunt deopotrivă și curajoși.

Probabil asta este motivul pentru care sistemul nu a avut cum să se auto-curațe până acum iar noi am fost nevoiți să intervenim cu mecanisme de evaluare extraordinară.

Iar calitatea discursurilor (în cea mai mare parte) a fost una … mai bine nu comentez. De parcă n-ar fi știut că sunt live și probabil îi urmăresc cetățenii, care și așa au puțină încredere în justiție.

Unii au vorbit despre faptul că judecătorii sunt elita societății. Așa este, într-o societate normală. Nu și la noi, din păcate. Judecători care ar putea fi/deveni elita societății, la această adunare am văzut foarte puțini.

Or asta ne întărește și mai mult încrederea că ceea ce am pornit să facem este corect, și determinarea de a merge până la capăt.”

Declarația a fost făcută de Stamate într-o postare pe Facebook.

Ședința Adunării Generale a Judecătorilor de vineri, 17 martie, a fost pusă pe pauză.

Când vor reveni, în 28 aprilie, se va discuta despre alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. Adunarea Generală urmează să numească patru membri din cei cinci candidați selectați de Comisia Pre-vetting.

Citește și: Președintele Platformei DA, după amânarea Adunării Judecătorilor: Magistrații sunt mai inventivi decât politicienii.

Articole asemănătoare

Back to top button