fbpx

Ministra Justiției a apreciat că judecătorii și-au ales membrii pentru CSM: „Un semnal pozitiv pentru societate”

Ministra Justiției, Veronica Moraru-Mihailov, a venit cu reacție după ce Adunarea Generală a Judecătorilor a desemnat ieri, 28 aprilie, noii membri în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Oficiala susține că prin decizia luată a fost făcut un pas înainte în depășirea comună a problemelor din domeniul justiției.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministra Justiției a salutat într-o postare făcută publică pe pagina sa de Facebook decizia Adunării Generale a Judecătorilor. Oficiala declară că magistrații ar fi dat dovadă de „curaj și responsabilitate” și a calificat evenimentul drept „un semnal pozitiv”.

„E un semnal pozitiv pentru societate și un pas înainte pentru depășirea în comun a problemelor în justiție. E mult de lucru și împreună prin dialog și colaborare pot fi soluționate multe probleme pe segmentul justiției”, a scris Mihailov.

Amintim că judecătorii și-au ales vineri, 28 aprilie, membrii în CSM pentru un mandat deplin de șase ani. Este vorba despre judecătorii:

Vasile Șchipu, Judecătoria Ungheni (220 de voturi)
Ioana Chironeț, Judecătoria Chișinău, sediul Centru (215 voturi)
Sergiu Caraman, Judecătoria Criuleni (185 de voturi)
Maria Frunze, Judecătoria Chișinău, sediul Centru (158 de voturi)

Judecătoarea Livia Mitrofan (de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru) a fost aleasă în calitate de membru supleant, cu 148 de voturi.

Articole asemănătoare

Back to top button