fbpx

Ministra Afacerilor Interne: „Autorii alertelor false cu bombă sunt din Federația Rusă”

Alertele cu bombă în țara noastră sunt făcute în mare parte din Federația Rusă. Declarația îi aparține Ministrei Afacerilor Interne, Ana Revenco, făcută în cadrul emisiunii Rezoomat de la RLIVE TV.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministra a explicat că investigațiile desfășurate au dus la această concluzie și că solicitările corespunzătoare au fost făcute, dar nu au primit niciun răspuns.

„Investigațiile desfășurate au dus spre concluzia care ne arată foarte clar că aceste alerte au fost făcute de pe adresele unor IP din străinătate, în mare parte au venit pe IP din Federația Rusă”, a menționat Revenco.

Ministra Afacerilor Interne mai adăugat că alertele cu bombă fac parte dintr-un război hibrid, care are scopul de a crea o falsă percepție că instituțiile statului nu își pot face treaba. Aceste alerte apar de obicei în timpul pregătirilor sau în timpul acțiunilor publice, precum protestele sau blocajele de drumuri, cu scopul de a perturba viața normală și de a crea pierderi financiare.

Revenco a explicat că aceste alerte au ca scop drenarea banilor din buget și de a scoate din viața normală funcționalitatea instituțiilor, concentrând atenția asupra unei agende de criză, în timp ce agenda de dezvoltare este ignorată.

Articole asemănătoare

Back to top button