fbpx

Ministerul rus al Apărării anunță retragerea din Insula Șerpilor. Ce motiv invocă

Armata rusă a anunțat joi că s-a retras de pe Insula Șerpilor, o poziție strategică din Marea Neagră cucerită de Moscova și care a fost bombardată în ultimele săptămâni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„La 30 iunie, în semn de bunăvoință, forțele armate ruse și-au îndeplinit obiectivele stabilite pe Insula Șerpilor și și-au retras garnizoana acolo”, a anunțat Ministerul rus al Apărării, spunând că această mișcare ar trebui să faciliteze exporturile de cereale din Ucraina.

Astfel, ucrainenii au obținut o victorie importantă, joi, după ce au rușii au plecat de pe Insula Șerpilor. Rușii ar fi fugit „ca urmare a unei operațiuni militare de succes cu unitățile noastre de rachete și artilerie”, se arată într-un mesaj al forțelor ucrainene.

Ministerul rus al Apărării a confirmat în briefingul zilnic că rușii s-au retras de pe Insula Șerpilor din Marea Neagră, susținând că este un „gest de bunăvoință” pentru a facilita transporturile de cereale.

„La 30 iunie 30, ca un gest de bunăvoință, forțele armate ale Federației Ruse și-au încheiat sarcinile atribuite pe Insula Șerpilor și au retras garnizoana staționată acolo. Astfel, comunității mondiale i s-a demonstrat că Federația Rusă nu interferează cu eforturile ONU de a organiza un coridor umanitar pentru exportul de produse agricole de pe teritoriul Ucrainei”, a anunțat ministerul rus al Apărării.

Articole asemănătoare

Back to top button