fbpx

Ministerul Apărării dezminte declarațiile Maiei Sandu: Persoanele vaccinate sunt cadre medicale

Ministerul Apărării dezminte spusele Maiei Sandu conform cărora la „Centrul consultativ diagnostic al Ministerului Apărării, 48 de doze de vaccin ar fi mers în afara oricăror categorii eligibile”, în cadrul etapei I a campaniei de vaccinare anti-Covid.

„1. În instituţiile şi subdiviziunile medicale ale Armatei Naţionale se respectă toate prevederile ordinului 93 “Cu privire la implementarea Planului national de imunizare anti-COVID-l9” din 5 februarie 2021, emis de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

2. De la începutul campaniei de imunizare, potrivit punctului 12 din ordinul menţionat, în Armata Naţională au fost vaccinate 234 de cadre medicale din instituţiile şi subdiviziunile medicale ale structurii de apărare.

3. Cele 48 de persoane vaccinate în perioada 29-30 martie curent sunt cadre medicale din subdiviziunile medicale ale Armatei Naţionale (exemplu: puncte medicale din unităţile militare), care nu s-au regăsit în categoria „personal din instituţii medico-sanitare” din Registrul electronic de vaccinare COVID-19.

Prin urmare, aceşti specialişti au fost incluşi la compartimentul “alte contingente”, ceea ce a generat interpretarea eronată a datelor înregistrate privind categoriile persoanelor vaccinate.
Accentuăm că Ministerul Apărării respectă şi monitorizează cu stricteţe procesul de imunizare anti-Covid în Armata Naţională”, scrie în comunicatul Ministerului.

Amintim că, miercuri, 31 martie, Maia Sandu a declarat că peste 600 de persoane dintre toți cei care au fost vaccinați cu Pfizer s-au imunizat în afara listelor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button