fbpx

Mesajul lui Iurie Leancă de Ziua Europei: E timpul să demonstrăm întregii Europe că suntem uniți

Vicepremierul pentru Integrare Europeană și candidatul PRO România la alegerile europarlamentare din 26 mai, Iurie Leancă, afirmă, cu ocazia Zilei Europei, că UE continuă să se construiască și astăzi prin acțiuni concrete, pentru a clădi pacea și prosperitatea în spațiul european.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În mesajul său dedicat zilei de 9 mai, Leancă amintește de intențiile sale alături de Victor Ponta de a apropia cele două maluri ale Prutului după modelul propus de părinții fondatori ai Uniunii Europene, exprimat în Declarația Schuman din 9 mai 1950.

„Împreună cu Victor Ponta și echipa Pro România, dorim să apropiem cele două maluri de Prut după modelul propus de părinții fondatori a comunității europene, astfel încât să avem și la București, și la Chișinău politici similare în domeniul educației, culturii, sănătății, asistenței sociale, să unim Republica Moldova la infrastructura rutieră/energetică a Uniunii Europene și să realizăm astfel dezideratul integrării naționale a neamului.

Alegerile europene sunt un prim pas important deoarece viitorul Parlamentul European va formula direcțiile politicii de vecinătate ale Uniunii Europene, iar eurodeputații Pro România vor milita pentru acordarea perspectivei europene Republicii Moldova și accederea la fondurile europene de pre-aderare”, menționează Iurie Leancă.

Președintele PPEM și reprezentantul PRO România trece în revistă și câteva dintre acțiunile concrete realizate alături de colegul său, Victor Ponta, în vederea apropierii Republicii Moldova de România și, implicit, de Uniunea Europeană.

„Împreună cu Victor Ponta am reușit în 2013-2014 să demonstrăm prin acțiuni concrete că se poate de făcut multe lucruri dacă există voință politică. Gazoductul Iași-Ungheni construit, grădinițe renovate, microbuze școlare donate, investiții în edificiile culturale românești, SMURD operațional, sunt exemple relevante în acest sens.

E timpul să demonstrăm întregii Europe că suntem uniți, deoarece România şi Republica Moldova împărtăşesc de secole aceeaşi istorie, aceeaşi limbă, aceeaşi cultură şi sper că vom împărtăşi acelaşi viitor european!”, a punctat Iurie Leancă.

Menționăm că ex-premierul Republicii Moldova a fost înaintat de formațiunea de la București a lui Victor Ponta, PRO România, drept candidat pentru funcția de eurodeputat în Parlamentul UE. Iurie Leancă este unicul politician din afara spațiului comunitar cu șanse reale de a ajunge în forul european.

În cadrul unei conferințe de presă susținute la Chișinău, Iurie Leancă și Victor Ponta, alături de comisarul european Corina Crețu, au declarat că printre prioritățile PRO România la Bruxelles se va număra inclusiv oferirea Republicii Moldova unei perspective europene clare, precum și accesul la fonduri de pre-aderare la UE.

Articole asemănătoare

Back to top button