fbpx

MECC lansează Linia Verde a Siguranței în Educație. Care este scopul inițiativei?

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu organele locale de specialitate în domeniul învățământului, lansează Linia Verde a Siguranței în Educație. Acțiunea are loc în contextul reluării procesului educațional în incinta instituțiilor de învățământ și are ca scop oferirea suportului informațional necesar tuturor elevilor, cadrelor didactice/ manageriale și părinților în gestionarea comportamentului în situații de criză provocate de pandemia virusului COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, la nivelul fiecărui raion, a fost desemnată o persoană responsabilă de monitorizarea cazurilor de infectare cu virusul COVID-19 în instituțiile de învățământ. În cadrul procesului se respectă normele deontologice și cerințele privind protecția datelor cu caracter personal.

Lista specialiștilor din cadrul organelor locale de specialitate din domeniul învățământului și numărul de telefon al Liniei Verzi din fiecare raion poate fi vizualizată aici.

De asemenea, pentru semnalarea situațiilor dificile în legătură cu redeschiderea instituțiilor de învățământ, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a creat Formularul Verde: Siguranță în Educație, în care pot fi descrise problemele și riscurile acestora.

Articole asemănătoare

Back to top button