fbpx

Mașinile electrice: Cât de utile sunt în oraș, ce impact au asupra climei și rețelei de curent

Vehiculele electrice, acest tip de transport cândva neobișnuit, sunt promovate de guvernele din întreaga lume pentru a reduce emisiile de carbon și pentru a încerca să ne ajute să îndeplinim obiectivele privind schimbările climatice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vehiculele electrice (EV) devin populare ca o modalitate de a economisi bani pe termen lung, deoarece îi ajută pe șoferi să evite creșterea costurilor cu combustibilul în timpul unei crize a costului vieții. Acest lucru este valabil mai ales pentru oricine are acasă un sistem de generare de energie regenerabilă.

Dar beneficiile lor se vor schimba în funcție de locul principal în care o să conduci vehiculul electric. Cum îi afectează pe oamenii care trăiesc într-un mediu urban cu trafic intens, de exemplu?

Mai eficient pe călătorii mai scurte

Majoritatea oamenilor care locuiesc în orașe vor face călătorii mai scurte decât cei care trăiesc în mediul rural, doar pentru că în zonele rurale, casele și facilitățile tind să fie mai răspândite. Aceste călătorii rapide pot fi extrem de ineficiente într-un motor tradițional cu ardere internă (ICE), deoarece își pierd aproximativ 60% din eficiența la căldură și frecare.

În comparație, folosirea pe distanțe scurte a unui vehicul electric nu are aceeași problemă, ceea ce îl face probabil un câștigător atunci când vine vorba de eficiența orașului, scrie playtch.ro.

Vehiculele electrice sunt o opțiune silențioasă

Toate acele motoare care bubuie în trafic pot crea un mediu zgomotos în care să trăiești, să lucrezi sau să îți crești copiii. Abordarea aproape silențioasă a unui motor EV poate ajuta la abordarea problemei poluării fonice, care poate provoca pierderea auzului, hipertensiune arterială, tulburări de somn și stres.

Cu toate acestea, orașele sunt, de asemenea, pline de oameni care se grăbesc și care nu întotdeauna trec strada pe unde trebuie, iar vehiculul electric 100% silențioase pot fi ușor de ratat dacă nu te uiți înainte de a traversa.

Ca să nu vorbim și de cei mici care nu sunt întotdeauna atenți nici acum când au posibilitatea să și audă o mașină care se află în mers.

Acest lucru nu înseamnă că vehiculele electrice sunt o opțiune proastă, dar înseamnă că șoferii și pietonii vor trebui să fie mai vigilenți.

Ajutând cu aer mai curat

Principalul beneficiu a unei mașini electrice este că are emisii zero la țeava de eșapament. Aceasta înseamnă că nu sunt emise gaze nocive cu efect de seră în timp ce conduci. Nu numai că este mai bine atunci când vine vorba de combaterea schimbărilor climatice, dar creează și un mediu mai sănătos în care să trăiești.

Orașele sunt renumite pentru blocajele lor în trafic și, prin urmare, reducerea numărului de emisii otrăvitoare generate în timp ce stai la coadă este un beneficiu semnificativ.

Problema de încărcare a EV

Una dintre cele mai mari preocupări pentru cei care doresc să treacă la electricitate este fenomenul cunoscut drept ”anxietatea autonomiei”. Altfel spus, grija că vei rămâne fără încărcare și nu vei putea găsi o stație de încărcare. Vehiculele electrice au de obicei o autonomie mai scurtă decât vehiculele pe benzină sau diesel și există mai puține stații de încărcare decât stații de benzină disponibile.

Dar aceasta este mai puțin o problemă pentru locuitorii orașului, care conduc cea mai mare parte a drumului pe călătorii scurte în limitele orașului. De fapt, vehiculele electrice sunt adesea văzute ca fiind mai potrivite pentru oamenii care locuiesc în orașe decât cei care locuiesc în zonele rurale din acest motiv.

Cu toate acestea, această atitudine se bazează pe proprietarii de vehicule electrice fie să poată accesa o stație de încărcare acasă, fie să găsească una cu ușurință una pe stradă atunci când au nevoie de ea. Din păcate, acest lucru nu este adesea cazul, cu mulți oameni care locuiesc în apartamente sau case fără căi de acces.

Lipsa energiei regenerabile la domiciliu

Deși nu există nicio îndoială că vehiculele electrice sunt alegerea mai ecologică atunci când vine vorba de emisiile de evacuare, mulți oameni sunt îngrijorați de acreditările ecologice de a-și alimenta mașinile cu electricitate generată de combustibili fosili.

În timp ce cei care locuiesc în afara limitelor orașului ar putea avea panouri solare sau turbine eoliene pentru a-și genera propria energie regenerabilă, ceea ce combate această problemă, cei din orașe sunt mai puțin probabil să aibă spațiu pentru a face acest lucru. Cu toate acestea, există o cale de mijloc – angajamentul de a îți cumpăra electricitatea de la un furnizor de energie regenerabilă sau trecerea la un tarif ecologic poate ajuta la creșterea numărului de unități verzi din mixul de rețea.

Sunt accesibile stațiile de încărcare pentru vehicule electrice?

O altă problemă pentru cei fără puncte de încărcare acasă este că stațiile publice ar putea să nu fie accesibile celor cu dizabilități. În special pentru punctele de pe drum, poate fi dificil să navighezi prin mijloacele de mobilitate în jurul mașinilor parcate strâns sau chiar să poți aduce punctul de încărcare la înălțimea potrivită pentru a-l folosi. În mod șocant, acest ghid pentru vehicule electrice și accesibilitate raportează că există o singură stație de încărcare care este complet accesibilă în Marea Britanie, ceea ce arată doar cât de departe trebuie să mergem, mai ales că se referă la o țară foarte dezvoltată cum este Marea Britanie.

Investiții în stații de încărcare

Mașinile electrice aduc multe beneficii de durabilitate, precum și economii de costuri pentru consumatori. Multe orașe metropolitane mari, cum ar fi New York City, Londra și Paris, explorează modalități de a încuraja utilizarea vehiculelor electrice prin integrarea stațiilor de încărcare în întreg orașul.

Mai mulți producători de automobile precum Porsche, Tesla și Volkswagen lucrează pentru a reduce „anxietatea de gamă” a consumatorilor, investind în stații de încărcare și depășind limitele cu infrastructura de încărcare rapidă pentru a răspunde așteptărilor clienților. Recent, Target și Walmart au anunțat planuri de a instala stații de încărcare în sute de locații prin parteneriat cu producătorii auto și furnizorii de electricitate.

Stresul asupra surselor de energie

Cu toate acestea, o fațetă care nu a fost explorată în detaliu este modul în care utilitățile influențează ecuația. Pe măsură ce utilizarea vehiculelor electrice crește și din ce în ce mai mulți oameni își conectează forma personală de transport la sistemul electric, rețeaua electrică va avea o cerere mai mare.

Potrivit raportului Bloomberg New Energy Finance, nouă la sută din cererea globală de energie electrică până în 2050 va proveni de la vehicule. Și cu unele stații de încărcare de mare viteză capabile să încarce un vehicul electric în 30 de minute (generând suficientă energie pentru a opera 300 de case), multe utilități și rețelele lor electrice vor trebui să-și extindă resursele în viitorul apropiat.

În unele zone în care resursele energetice sunt deja stresate, cum ar fi California și părți din Texas, utilizarea în creștere a vehiculelor electrice ar putea perturba rețeaua electrică.

În general, vehiculele electrice au multe de oferit locuitorilor orașului și nu este de mirare că devin din ce în ce mai populare în zonele urbane.

Cu toate acestea, mai sunt destule probleme pe care industria trebuie să le depășească, în special în ceea ce privește stațiile de încărcare și accesibilitatea, înainte ca vehiculele electrice să poată deveni mașina universală de oraș preferată.

Articole asemănătoare

Back to top button