fbpx

„Maidanul Moldovei” după alegeri? Usatîi afirmă că în noaptea de duminică spre luni la Chișinău ar putea fi aduse peste 40.000 de persoane

În noaptea de duminică spre luni la Chișinău ar putea fi aduse circa 40.000 de persoane. Aceștia vor participa fie la un marș, fie la o manifestație amplă de protest, declară Renato Usatîi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Politicianul a făcut dezvăluirile în studioul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV. Primarul de Bălți afirmă că ar deține unele rapoarte primite de la surse din Federația Rusă, care ar indica cheltuielile pe care le-a avut Igor Dodon în campania electorală, inclusiv în listă ar fi inclusă și suma de 120.000 de euro pentru acțiuni care ar urma să se desfășoare în noaptea de după scrutin.

„S-au cheltuit 190.000 de euro pentru transport, pentru ce se va întâmpla în noaptea de duminică spre luni. Este vorba despre aducerea cetățenilor din nordul țării, ceea de ce se ocupă ministrul Pavel Voicu, mobilizare totală pentru ca lumea să fie gata la Chișinău. Acum ei pregătesc proiectul pe care l-au numit „Maidan Moldova” și vor să aducă provocatori din Ucraina. Totodată, aici se menționează că trebuie să informeze SIS-ul din Republica Moldova despre acești oameni care sunt organizați tot de ei ca să vină în Republica Moldova”, a declarat Usatîi.

Liderul Partidului Nostru a precizat că Pavel Voicu ar lucra cu șefii Poliției din întreaga republică și le-ar fi spus să pregătească toate microbuzele pentru a aduce circa 40.000 de persoane. Conform lui, dacă Igor Dodon va câștiga, va fi un marș organizat cu ocazia victoriei, iar dacă va pierde – un protest.

Contactată de ZUGO, ofițera de presă a MAI, Alina Zbancă, ne-a comunicat că este vorba despre informații false și instituția nu va comenta declarațiile politicianului.

Ludmila Muntean, purtătoare de cuvânt a lui Igor Dodon, a anunțat că juriștii echipei pregătesc o adresare în judecată. Ea declară că declarațiile sunt false, iar „disperarea imensă a oponenților politici, speriați că vor pierde alegerile prezidențiale, îi face să recurgă la tot felul de acțiuni ilegale și, abuzuri”

Precizăm că Igor Dodon declara marți, 11 noiembrie, în cadrul unei emisiuni de la RenTV Moldova, că are dubii referitoare la votul cu pașapoartele expirate în țările europene. Totodată, candidatul nu exclude că dacă va avea dovezi de corupere a alegătorilor, Comisiei Electorale Centrale (CEC) îi vor fi adresate demersurile corespunzătoare.

Pe de altă parte, în primul tur al prezidențialelor au existat presupuse cazuri de mituire a votanților în interiorul țării și a transportării lor organizate. Informația a fost confirmată și de președintele CEC, Dorin Cimil, care a precizat că organele de drept investighează aceste situații.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button