fbpx

Reacția echipei electorale a lui Dodon după declarațiile lui Usatîi: „Juriștii pregătesc o adresare în judecată”

Juriștii echipei lui Igor Dodon pregătesc o chemare în judecată după ce Usatîi a declarat că s-ar pregăti proteste. Ludmila Muntean, purtătoare de cuvânt a candidatului, precizează că informațiile ar fi false.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceasta notează că „disperarea imensă a oponenților politici, speriați că vor pierde alegerile prezidențiale, îi face să recurgă la tot felul de acțiuni ilegale, abuzuri și falsuri”. Conform reacției emise, oricine ar putea desena astfel de tabele, în care să includă nume, orice sumă dorește și cu indicarea „scopului cheltuielilor”.

„Stafful candidatului independent Igor Dodon declară cu toată responsabilitatea că informațiile lansate de pseudo-politician sunt false. Scopul lansării acestei intoxicații în spațiul public este de a reduce șansele candidatului independent Igor Dodon de a câștiga un nou mandat prezidențial.Juriștii noștri pregătesc o adresare în judecată pe acest caz de difuzare a informațiilor false și calomnioase. Totodată, constatăm numărul sporit de falsuri, care sunt lansate de oponenți pe ultima sută de metri. Aceștia falsifică până și documente oficiale, ceea ce reprezintă deja o infracțiune”, punctează purtătoare de cuvânt.

În același timp, stafful electoral reiterează îndemnul către oponenți, să dea dovadă de respect față de cetățeni și să renunțe la acțiunile ilegale și de răspândire a informațiilor și documentelor falsificate.

Precizăm că, Renato Usatîi a declarat în studioul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV că echipa lui președintelui în exercițiu, care luptă pentru un nou mandat, ar pregăti o manifestație pentru noapte de duminică spre luni. Conform lui, ar fi vorba despre un marș – dacă Dodon învinge, iar dacă pierde – de un protest, inclusiv cu provocatori din Ucraina.

Votează informat! Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button