fbpx

MAIB va oferi până la 1.000.000 de lei celor care dețin informații despre jaful din camera cu casete. Păgubiții vor primi până la 500.000 de lei fiecare

Consiliul Moldova Agroindbank, întrunit în regim de urgenţă, a luat decizia fără precedent de a compensa fiecare client păgubit cu o sumă de până la 500.000 de lei.

Hotărârea, luată în pofida prevederilor contractuale şi a practicilor naţionale şi regionale bancare, a fost adoptată la doar două zile de la furtul produs în sucursala Chişinău-Buiucani. Decizia a fost anunţată de conducerea MAIB în cadrul unei întrevederi cu clienţii păgubiţi. Aceştia au mulţumit băncii pentru deschidere şi gestionarea operativă a situaţiei de criză.

„Este o situaţie fără precedent pentru Republica Moldova şi pentru MAIB. Eforturile noastre sunt îndreptate în primul rând spre clienţii afectaţi, pe care îi asigurăm că vom lucra non-stop, pentru a contribui la soluţionarea operativă a acestui caz de către organele de anchetă, depistarea şi tragerea la răspundere a infractorilor. Întreaga conducere a băncii, întregul Consiliu regretă cele întâmplate. Suntem siguri că vom ieşi mai puternici ca bancă din această provocare şi vom lucra dublu pentru a devansa aşteptările clienţilor noştri”, a comentat Serghei Cebotari, preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB.

Totodată, banca anunţă un fond de recompensă de 1.000.000 de lei potenţialilor informatori pentru furnizarea datelor care ar contribui la reţinerea infractorilor şi recuperarea bunurilor furate. Informaţiile pot fi furnizate la adresa urgente@maib.md sau la numerele de telefon mobil +373 69268348 ori +373 68093777.

Prioritatea numărul unu pentru conducerea MAIB rămâne întreprinderea tuturor măsurilor necesare, în cooperare cu forţele de ordine, pentru a identifica autorii furtului, ceea ce ar permite compensarea deplină a clienţilor păgubiţi, mai spun reprezentanții băncii.

De asemenea, administrația băncii susține că pe lângă asigurarea măsurilor suplimentare de securitate, serviciul casete de siguranţă urmează a fi reformat conform celor mai bune practici bancare internaţionale.

MAIB va asigura o comunicare transparentă cu clienţii, dar şi cu întreaga opinie publică, în măsura în care să nu prejudicieze ancheta. Astfel, în cel mai scurt timp, banca va lansa o pagină dedicată subiectului, unde vor fi publicate răspunsuri la cele mai frecvente întrebări.

„Declarăm că această experienţă, deşi regretabilă, ne face mai puternici ca niciodată, fortificându-ne procesele şi activitatea la toate nivelurile: de securitate şi integritate, instituţional şi ca echipă. 

MAIB activează în regim normal, prestând întregul portofoliu de produse şi servicii bancare, onorându-şi în totalitate obligaţiunile faţă de clienţi. Mulţumim tuturor clienţilor noştri pentru alegere şi încredere”, se mai arată în comunicatul MAIB.

„Mulţumim acţionarilor, pentru că şi de această dată au pus interesele clienţilor ca primă prioritate în activitatea bancară. Mulţumim instituţiilor mass-media care au reflectat echidistant şi obiectiv acest caz, atât de regretabil pentru întreaga echipă!

Ceea ce nu ne doboară, ne face mai puternici”, au punctat reprezentanții MAIB.

Amintim că jaful a avut loc în noaptea de 5 spre 6 iulie, iar poliția a fost anunțată dimineață, la ora 09:15. Potrivit oamenilor legii, din 84 de casete individuale, deținute la banca respectivă, s-au furat bani, bunuri materiale, bijuterii și acte în sumă de 29.431.840 de lei.

Până la moment s-au adresat 31 de persoane care au avut de suferit în acest caz, fiind inițiată o cauză penală în baza prevederilor art. 186 al. 5 Cod Penal al Republicii Moldova „Furt în proporții deosebit de mari”, iar pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și a potențialilor infractori, a fost format un grup de lucru din care fac parte ofițeri ai Inspectoratului Național de Investigație, Direcției de Poliție a mun. Chișinău și polițiști ai Inspectoratului de Poliție ai sectorului Buiucani.

Totodată, după ce poliția a oferit mai multe detalii despre jaful de proporții, menționând că banca nu ar fi avut un sistem de securitate eficient, conducerea MAIB au emis un comunicat prin care spun că, de fapt, banca dispune de unul dintre cele mai complexe sisteme de securitate, inclusiv în sucursala Chişinău-Buiucani, dar și că standardele şi cerinţele de securitate au fost integral respectate.

Articole similare

Back to top button
Close