fbpx

Maia Sandu: „Voturile pentru demiterea Guvernului Chicu pot fi găsite doar la PD. Vrem soluții sănătoase”

Este foarte ușor să semnăm această moțiune, dar trebuie să avem voturi și pentru demiterea Guvernului. Aceasta a declarat președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la tv8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest context, lidera PAS a precizat că formațiunea sa caută soluții relativ sănătoase „într-un Parlament păcătos”, iar singura cale este ca voturile pentru demitere să vină din partea Partidului Democrat. Potrivit ei, partenerii externi vor fi îngrijorați dacă voturile pentru numirea unui nou Guvern va depinde de Partidul ȘOR.

„Nu am găsit voturi ca să demitem acest Guvern și să punem altul mai potrivit. E foarte ușor să semnăm această moțiune. Noi ne dorim să dăm jos acest Guvern.Toată lumea are motive pentru ca acest Guvern sa fie demis. Dar trebuie sa avem voturi nu doar pentru a depune moțiunea, ci și pentru ca să demitem Guvernul. Altfel, riscăm să îi permitem acestui Guvern să mai facă un spectacol. 

Voturile pentru demisia Guvernului pot fi gasite doar la Partidul Democrat pentru că PSRM nu o să voteze pentru demisia Guvernului. Igor Dodon a ajuns la sechestrarea deputaților pentru a-și menține majoritatea. Se caută voturi până acum și nu s-au găsit. Partenerii străini vor fi îngrijorați dacă numirea unui nou Guvern ar depinde de voturile grupului ȘOR”, a declarat Maia Sandu. 

Amintim că, ieri, 14 iulie, deputații Platformei DA au anunțat și prezentat proiectul moțiunii de cenzură, pe care au și semnat-o. Ulterior, Alexandru Slusari a precizat că va permite ca această moțiune să fie semnată doar de deputații de la PAS, cât și de independentul Octavian Țîcu.

Pe de altă parte, cei de la PAS au anunțat că o decizie cu privire la semnarea moțiunii o vor lua la Consiliul Național Politic al PAS, care va avea loc sâmbătă.

Articole asemănătoare

Back to top button