fbpx

Maia Sandu susține că federalizarea nu e un pas bun pentru reglementarea transnistreană: „Noi știm care este soluția”

Prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu, a susținut că federalizarea țării noastre nu este o soluție bună întru reglementarea transnistreană. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Ziarul de Gardă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cu toate acestea, premierul spune că știe care ar fi pasul corect ce trebuie de făcut în acest scop.

„Eu personal, colegii mei din Blocul ACUM, credem că federalizarea este o soluție proastă care doar ar crește influența Rusiei în Republica Moldova. Noi știm care este soluția, dar în același timp ne dăm seama că nu este o soluție care poate fi implementată imediat – reîntregirea țării într-un mod similar cu relația pe care o avem noi cu autonomia Găgăuză. Asta ar fi soluția pentru Transnistria”, a declarat Maia Sandu, pentru zdg.md.

Pe de altă parte, prim-ministra nu crede nici că federalizarea ar fi posibilă și, mai ales, ca acest lucru să se întâmple doar cu votul Parlamentului.

„Deci, chiar dacă am admite că la un moment ar exista sprijin majoritar în Parlament pentru federalizare, eu nu cred că acest lucru este real. Această decizie este una prea complicată, cu efecte prea dramatice ca să se ia doar în Legislativ”, a mai adăugat Sandu.

Articole asemănătoare

Back to top button