fbpx

Maia Sandu, solicitată de un politician să-l lipsească și pe Vlad Filat de Ordinul Republicii

Liderul Partidului Uniunea Salvaţi Basarabia, Valeriu Munteanu, îi cere preşedintei Maia Sandu să-i retragă distincţia „Ordinul Republicii” şi ex-premierului Vlad Filat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Propunerea lui Munteanu a fost făcută în contextul în care şefa statului i-a retras, joi, 18 februarie, Ordinul Republicii lui Vlad Plahotniuc.

Pentru a sutura o altă rană societală, încă deschisă, doamna preşedinte Maia Sandu are obligaţia moralizatoare de a-i retrage Ordinul Republicii şi lui Vladimir Filat, inclusiv pentru că a arhitecturat şi năşit fenomenul infracţional „Şor”, expresie caricaturală a burtăverzimii hulpave şi mereu nesătule, ce continuă să fure oamenii noştri”, a scris Valeriu Munteanu pe Facebook.

Cât priveşte decizia Maiei Sandu de a-i retrage lui Plahotniuc „Ordinul Republicii”, Munteanu a spus că este o acţiune plină de justeţe.

„Este o acțiune plină de justețe, ce-şi are izvoarele în dorinţă neţărmurită a românilor basarabeni de a trăi în libertate şi prosperitate. Un act politico-juridic ce vine să bandajeze suferinţele concetăţenilor noştri în urma dezmăţului dictatorial la care s-a dedat fostul lider al Partidului Democrat, fugarul Vladimir Plahotniuc. Igor Dodon nu i-a retras Ordinul Republicii lui Plahotniuc, pentru că a fost şi rămâne a fi un servitor preaplecat al acestuia”, a încheiat Munteanu.

Amintim că Vlad Filat a fost decorat cu Ordinul Republicii în decembrie 2013, de către preşedintele Nicolae Timofti, cel care în 2014 i-a oferit această distincţie lui Vlad Plahotniuc.

Citește și: Prima reacție din partea lui Vlad Plahotniuc, după ce Maia Sandu i-a retras distincția supremă în stat

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button