fbpx

Prima reacție din partea lui Vlad Plahotniuc, după ce Maia Sandu i-a retras distincția supremă în stat

Avocatul lui Vladimir Plahotniuc, Lucian Rogac va contesta în instanță decretul semnat de șefa statului Maia Sandu prin care ex-liderului Partidului Democrat (PD) i-a fost retras „Ordinul Republicii”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Consider decretul dat drept un joc politic menit să aducă dividende politice. Acuzațiile aduse le considerăm nefondate, mai mult că atât, considerăm decretul dat unul ilegal și odată ce vom face cunoștință cu temeiurile care au stat la baza acestuia cred că o să-l contestăm în instanța de judecată”, a declarat Lucian Rogac.

De asemenea, avocatul lui Plahotniuc a menționat că va face o interpelare către Președinție.

Această acțiune poate fi contestată. Vom face o interpelare în adresa Președinției pentru a primi și noi o copie la acest subiect, să facem cunoștință cu motivele retragerii distincției. Dacă vom considera că e ilegal, desigur că vom contesta în instanță”, a conchis Rogac.

Pe 18 februarie Maia Sandu i-a retras lui Vladimir Plahotniuc, distincția „Ordinul Republicii” acuzând-ul că „a furat țara, a atacat și slăbit instituțiile statului și a construit un regim autoritar”.

Vladimir Plahotniuc a primit distincția „Ordinul Republicii” printr-un ordin semnat de preşedintele Nicolae Timofti în iulie 2014.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button