fbpx

Maia Sandu, prima reacție după ce Transnistria a cerut „protecția” Rusiei

Maia Sandu a comentat solicitarea regiunii transnistrene de a i se oferi„protecție” din parte Moscovei. Potrivit ei, așa-zisele autorități din stânga Nistrului încearcă „să obțină bani în plus”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Regimul de la Tiraspol a cerut niște bani, am văzut că s-a adresat și Moscovei, am văzut că s-a adresat și la alte entități și organizații internaționale. Între timp, propaganda rusă și-a făcut efectul și a răspândit această sperietoare. Asta face Kremlinul și va face acest lucru de acum încolo, mai ales că avem un an electoral, să-i sperie pe moldoveni. Kremlinul ne vrea speriați, ne vrea fără caracter, ne vrea conduși de oameni fără caracter ca să-și promovezi interesele. Nu putem să permitem acest lucru, trebuie să ținem la pacea noastră, iar pacea noastră depinde de unitate noastră’”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii.

Totodată, Maia Sandu a adăugat că Federația Rusă „nu ar putea face nimic în regiunea transnistreană chiar dacă ar vrea”, adăugând că Ucraina este un scut pentru țara noastră.

În rezoluția adoptată pe 28 februarie curent, Tiraspolul critică Chișinăul și introduce noțiunea unei „blocade economice” din partea administrației constituționale de la Chișinău și cere ajutor Rusiei, fără a preciza ce fel de ajutor anume așteaptă din partea Moscovei.

Pe de altă parte, prezentă la Tirana, la summitul Ucraina-Europa de Sud-Est, președinta Maia Sandu a spus că „Moldova este dedicată unei soluționări pașnice a conflictului transnistrean. Ceea ce face guvernul în prezent este aplicarea unor pași mici pentru reintegrarea economică a țării”.

Articole asemănătoare

Back to top button