fbpx

Maia Sandu candidează pe Circumscripția Europei de Vest. Mai mulți reprezentanți ai Diasporei, nemulțumiți

La alegerile parlamentare din 24 februarie Maia Sandu va candida pe Circumscripția Nr. 50 (Europa de Vest). Decizia a fost anunțată astăzi în cadrul unei conferințe de presă, iar acest anunț a stârnit mai multe reacții printre reprezentanții diasporei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Acesta este un mandat de deputat, un loc în Parlament, atribuit celor care locuiesc şi muncesc în Diasporă şi care trebuie să aibă o reprezentare, o voce proprie în Legislativul de la Chişinău”, a scris, pe Facebook, reprezentantul diasporei din Italia Andrei Taran.

„Doamna Sandu, de ce vreţi să luaţi acest drept sutelor de mii de moldoveni din această parte a lumii? Oare credeţi că ştiţi mai bine decât noi problemele noastre?”, a mai scris internautul.

Anterior, și alți reprezentanți ai Diasporei s-au arătat nemulțumiți de faptul că Blocul ACUM (PAS, PPDA) nu a propus niciun candidat care să-i reprezinte pe circumscripția națională.

„Analizând lista națională „ACUM”, observ că nu se regăsește nici un candidat din Diasporă. Tot astăzi, constat că lipsește publicarea rezultatelor concursului de meritocrație”, a scris internautul Andrei Cosoi, tot pe Facebook.

Acesta a adăugat că, în condițiile în care PAS și PPDA nu sunt în stare să propună cadidați credibili, atunci există puține șanse să obțină votul moldovenilor din Diasporă.

Articole asemănătoare

Back to top button