fbpx

Mai mulți transportatori au blocat ieri traseul de ieșire din țară la Leușeni. Reacția Poliției de Frontieră

Ieri, 6 august, de la ora 19:10, un grup de transportatori auto care nu a avut acces de intrare în România a protestat la Leușeni  Manifestanții au blocat traseul din apropierea punctului de trecere a frontierei, pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Poliția de Frontieră califică protestul drept unul ilegal, deoarece blocajul accesului în punctul de trecere Leușeni creează incomodități altor cetățeni aflați în trafic. Mai mult, instituția susține că majoritatea manifestanților ar presta servicii ilegale de transport, activități constatate de autoritățile statelor europene.

Responsabilii precizează că, la ieșirea din Republica Moldova, polițiștii de frontieră verifică doar actele de călătorie, efectuează termometria pentru a se asigura că persoanele nu prezintă simptome ale virusului COVID-19 și controlează dacă cetățeni care vor să părăsească țara nu cad sub incidența regimului de autoizolare de 14 zile. Pe partea română, însă, sunt efectuate verificări mai riguroase, iar cetățenii sunt îndemnați să se informeze despre restricțiile introduse de România înainte de a porni la drum.

Amintim că Republica Moldova și încă 40 de state se află în lista „Zona galbenă” a României. Ceea ce înseamnă că persoanele venite de pe aceste teritorii – la intrarea în țara de peste Prut – trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. Măsura a intrat în vigoare pe 3 august.

Articole asemănătoare

Back to top button