fbpx

Mai mulți candidați la funcția de membri în CSP și CSM nu au trecut evaluarea Comisiei Pre-Vetting și vor fi reevaluați

Curtea Supremă de Justiție a anulat deciziile Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor și a dispus reevaluarea candidaților. Astfel, magistrații au dispus reevaluarea candidaților. Decizia este irevocabilă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, Vitalie Codreanu și Anatolie Gîrbu, candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor, și Ion Chirtoaca, Valentin Caisîn, Stanislav Sorbalo, Veronica Cupcea, Angela Popil și Vitalie Stratan, candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii, urmează a fi reevaluați de către Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor, potrivit moldova1.md.

Comisia Pre-Vetting a desfășurat prima rundă de audieri pentru candidații la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), în aprilie.

La sfârșitul lunii iulie, Comisia a finalizat procesul de evaluare extraordinară a celor 18 candidați înscriși în concursul pentru ocuparea funcției de membru în principalul organ de autoadministrare al procurorilor – Consiliul Superior la Procurorilor (CSP).

Potrivit Comisiei, 67 de candidați la funcții în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor au participat în procesul de evaluare extraordinară, pentru a stabili eligibilitatea acestora pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sau Consiliul Superior al Procurorilor (SCP). Comisia a finalizat evaluarea a 59 dintre cei 67 de candidați și a emis aproape 90 la sută din numărul total de decizii.

Din 59 de decizii transmise candidaților până la 27 iulie 2023, toate deciziile de promovare au fost publicate pe pagina web a Comisiei, adică 16 decizii, iar din 43 de candidați care au primit decizii de nepromovare, doar 28 au acceptat publicarea.

Până la 27 iulie 2023, 18 candidați la CSM din rândul judecătorilor, 4 non-judecători și 5 candidați procurori la CSP, care nu au promovat evaluarea, au contestat deciziile Comisiei Pre-Vetting la Curtea Supremă de Justiție. În două dintre aceste cazuri, Curtea a menținut deciziile Comisiei Pre-Vetting.

Articole asemănătoare

Back to top button