fbpx

Magistrații au respins 14 recursuri ale procurorilor împotriva refuzului de arestare a învinuiților în dosarul „Metalferos”

Curtea de Apel Chișinău a respins 14 dintre 16 recursuri înaintate de procurori împotriva încheierilor instanței de fond, prin care au fost respinse demersurile de arestare a învinuiților din dosarul privind fraudarea S.A. „Metalferos”. În privința celorlalți doi figuranți, instanța de apel urmează să se pronunțe marți.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Procurorii au insistat pe plasarea acestora în arest preventiv, dat fiind gravitatea infracțiunilor incriminate, rezonanța socială a cazului, circumstanțele care ar putea determina persoanele să împiedice urmărirea penală și posibilitatea eschivării lor de răspundere penală, precum și faptul că, anterior, o parte dintre ei, deși au fost arestați, și-ar fi continuat activitatea criminală.

Amintim că, pe 5 august 2020, magistrații de la Judecătoria Chișinău, oficiul Ciocana, au decis ca nouă învinuiți, printre care și cei patru polițiști INI, să fie liberați provizoriu sub control judiciar, iar ceilalți șapte figuranți să fie cercetați în arest la domiciliu pentru o lună.

De asemenea, procurorii au înaintat Ministerului Afacerilor Interne demersuri cu privire la suspendarea provizorie din funcție a polițiștilor vizați în anchetă.

Săptămâna trecută, Procuratura Generală le-a înaintat tuturor figuranților învinuirea pentru escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari, în interesul unei organizații criminale.

În cadrul unei operațiuni comune a Procuraturii Generale, de comun cu SIS și SPIA, au fost desfășurate, la începutul săptămânii trecute, o serie de acțiuni de urmărire penală la sediul Inspectoratului Național de Investigații, precum și la sediile firmelor-căpușe și intermediare din jurul SA „Metalferos”, prin care erau achiziționate metalele, iar banii – lichefiați.

Procuratura va informa constant despre evoluțiile şi deciziile procesuale luate pe acest caz.

Articole asemănătoare

Back to top button