fbpx

Reacția MAEIE, după ce Putin a abrogat un decret ce vizează Transnistria

Republica Moldova a venit cu o reacție oficială după ce Vladimir Putin după a anulat decretul care viza „participarea la soluționarea conflictului transnistrean cu respectarea integrității și suveranității RM”. Țara noastră cere în continuare retragerea forțelor militare ruse de pe teritoriul său.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„MAEIE a luat notă de decizia de abrogare a decretului privind politica externă a Federației Ruse din anul 2012. Vom analiza cu atenție conținutul noii concepții o dată ce va fi făcută publică. În ceea ce privește abordarea țării noastre privind reglementarea transnistreană – rămânem ferm atașați unui proces de reglementare pașnică a conflictului. De asemenea, vom continua să cerem retragerea forțelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova conform angajamentelor.” – a declarat ofițerul de presă al MAEIE Filip Cojocaru.

Amintim că marți, 21 februarie, Vladimir Putin a anulat acest decret sub pretextul că ar fi „învechit”.

Săptămâna trecută, președinta Maia Sandu a avertizat că Rusia pregătește o lovitură de stat în Republica Moldova. În context, șefa statului a cerut Parlamentului să adopte proiectele necesare pentru ca Procuratura și SIS să aibă la dispoziție măsuri de intervenție.

În prima reacție a Moscovei după ce atât Ucraina, cât și Republica Moldova au vorbit despre intenția Rusiei de a răsturna regimul de la Chișinău se spunea că „Declarațiile Chișinăului despre „planul Rusiei de a destabiliza situația în R. Moldova” sunt nefondate”.

Articole asemănătoare

Back to top button