fbpx

Lucrătorii medicali cu vârsta de peste 63 de ani sunt trimiși în concediu. Măsura este luată pentru a le proteja sănătatea

Lucrătorii medicali din Chișinău care au peste 63 de ani sunt trimiși în concediu. Măsura este luată pentru a le proteja sănătatea, dat fiind faptul că persoanele în etate sunt mai sensibile în fața noului tip de coronavirus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia în acest sens a fost luată de Direcția Generală Asistență Socială și Sănătate a Primăriei capitalei, în urma decesului unui medic de urgență medicală – Ecaterina Litvinschi. Femeia avea 79 de ani și s-ar fi infectat cu virusul COVID-19 în timp ce se afla la o chemare, nefiind echipată corespunzător.

Șefa Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate, Tatiana Bucearschi, a mai precizat în cadrul ședinței serviciilor municipale că în scop de profilaxie a infecției virale de tip nou, a fost redus numărul vizitelor pacienților la instituțiile medicale publice prin amânarea ori reprogramarea în cazul bolnavilor cu maladii cronice. Totodată, nu sunt admise vizitele apropiaților bolnavilor în spitale, decât în cazul celor grav bolnavi.

Mai mult, prescrierea medicamentelor compensate pentru un termen de trei luni și recepționarea acestora de către rude sau asistentul social are loc la postul de triaj amenajat la intrarea în Centrul Medicilor de Familie din cadrul Asociațiilor Medicale – Teritoriale. Tot acolo este verificată termometria persoanelor.

Amintim că, începând cu ziua de azi, alte două instituții spitalicești din capitală: IMSP „Arhanghelul Mihail” și IMSP „Valentin Ignatenco” au fost incluse în lista celor strategice pentru tratarea pacienților cu urgențe medicale aferente maladiei COVID-19.

Citește și: Colegii medicului decedat ar fi presați să tacă, iar răposata a fost înmormântată la o margine de cimitir. Dezvăluirile cutremurătoare ale rudelor

Articole asemănătoare

Back to top button